Schneider’s Bayrisch Hell

 
 
"Вкусът на Бавария" - традиционна семейна рецепта и 100% локални съставки!
В продължение на шест поколения пивоварна Шнайдер произвежда качествени и характерни бири, съгласно Баварския Закон за Чистота на Бирата от 1516г. и следвайки най-добрите семейни традиции. С Schneider’s Bayrisch Hell се възражда една стара семейна рецепта. Това е бира, оформена от майсторство и селскостопанска работа - един истински почит към родината ѝ в „Сърцето на Бавария“.
Страхотният вкус расте на полетата около пивоварната. Хмелът идва от близкия регион Халертау, а ечемикът расте в така наречения „Gäuboden“ (Гойбоден), който е точно на прага на пивоварната. Намирайки се толкова близо до мястото, където растат съставките, техния растеж на полетата буквално може да бъде проследен от начало до край. По този начин от пивоварната винаги могат да гарантират най-висококачествените суровини за своите бири.
Добрата бира идва с традиция. С Schneider’s Bayrisch Hell, от пивоварната продължават дългата традиция на семейство Schneider да приготвя лагер бири - от дядото Георг IV до внука му Георг V и правнука Георг VI. Следвайки своята утвърдена във времето семейна рецепта от 1928 г., те преразгледаждат оригиналната изпитана, т.нар. „Urtyp“ светла бира и създават нова комбинация от ароматен и освежаващ „Баварски Хелес“.
Бира като родината си: традиционна, пълна с характер и чиста. Златистият ѝ цвят е също толкова безпогрешен, колкото и добре балансираният, освежаващ вкус на цветен аромат на хмел и фина малцова нотка. По-дългото време за съхранение помага на бирата да постигне хармонично балансирано тяло. Традиционен Helles точно какъвто трябва да бъде и истински Schneider!